RESEPINYA
Bahan A
~ Beras pulut ~ Sedikit Halba
Bahan B (kuah)
~ Sotong ~ Santan ~ Garam ~ Hirisan Halia ~ Hirisan Bawang Merah ~ Secubit halba ~ Garam secukup rasa
(Masukkan semua bahan B ke dalam periuk masak)
~ Lidi untuk mencucuk
CARA-CARA
1. Asingkan kepala sotong dan badan, cuci dan toskan
2. Msukkan 3/4 beras pulut kedalam badan sotong
3. Masukkan kepala sotong dan cucukkan lidi.4. Ulang langkah 2-3 hingga habis.
5. Masukkan semua sotong kedalam adunan Bahan B (dalam periuk)
6. Rebus sehingga masak (hampir kering)
7. Hidangkan bersama sos cili.
Sedia untuk dimakan
~ SELAMAT MENCUBA SEMUA KAWAN-KAWAN ~
rasa cemana nih... aku tk pernah makan. tp nmpk sgt menarikssss. cumanya, pandai kah aku nk buat nih :(
BalasPadamaku penah rasa sekali tapi kot hat aku makan tuh orang tuh tak tau buat kot...manis saja....pehtu rasa sotong....raya nanti buatla pehtu pangge aku makan na su :D
BalasPadamieta..... blh iahhh hg bt.... sedap....
BalasPadameta.... klu yg manis versi kelantan... sbb depa tmbh gula.. ak x minat yg tuh.. manis....