Khamis, 12 Ogos 2010

masak asam ikan talang

bahan-bahan
ikan talang masam atau masin part isi, dipotong empat segi pun okay...
cabai hidup, cabai melaka, bawang besaq
minyak, ayaq asam jawa

cara-cara...
goreng ikan talang bagi garing dan angkat
minyak tu leh recycle, goreng bawang besaq, cabai hidup dan cabai melaka sampai naik bau...lepas tu masuk kan ayaq asam jawa...dah mendidih, masuk kan ikan talang yang dah digoreng...
agak2 dah sebati...kasi angkat, kasi hidang panas2....ni sesuai nak bangkitkan selera masa nak bersahur ni...okayss.....

selamat mencobaa....

4 ulasan:

  1. yang ni aku selalu buat!! sangat menariksssssssssssss ala2 tk bleh blah tgk pinggan kosong. asik bertambah2 jer. *kecoq dah aaiihh*

    BalasPadam
  2. hahahahhahah.....hat ni all time feveret...masa kecik2 mak aku selalu buat untuk soq

    BalasPadam
  3. masa lam pntng ak mkn hat ni gak....... ihihihi sedapp.........

    BalasPadam
  4. sama weh ni pun menu lam pantang aku tp not restricted to ikan talang only...ikan tenggiri and ikan bilis pun sodappp masak ni...tp masa lam pantang ni aku letak bawang putih and halia byk2....

    BalasPadam