Khamis, 9 Disember 2010

petua hari ini :p


laksa kat atas tu laksa mak aku buat...yang aku masak hari ni dah sold out :)
  • Kalau masak kuah laksa masin...jangan letak gula nanti laksa jadi manis. Seeloknya blend bawang dan tumis sedikit sebelom dimasukkan ke dalam kuah laksa tadi. Tambah sedikit air. Lebih berkesan sekiranya ditambah lagi dengan isi ikan - azna bakri
  • Kalau masak kari masin boleh letak kentang - rashiq noh(tak dak kena mengena dengan laksa...haih...)
  • Kalau petua aku pulak...kalau ada sardin ambil isi sardin(jangan ambil dengan kuahnya sekali) blend dan masukkan ke dalam kuah laksa. Tambah sedikit air. Kuah bertambah dan rasanya wallahh...marvelous :)
Selamat mencuba puan-puan.....

p/s : dah macam chef wan pulak rasa :p

Tiada ulasan:

Catat Ulasan